Doi luptători declară război celor care batjocoresc drapelul național

Doi luptători declară război celor care batjocoresc drapelul național

Luptătorii Cristian Bobeică și Cătălin Berenghi au schimbat câmpul de luptă din teren la instituțiile publice și armele cu petițiile.
Cristian Bobeică are 41 de ani și conduce în cadrul unei agenții de securitate maritimă o echipă de intervenţie antrenată să lupte împotriva piraţilor somalezi care atacă nave comerciale în apele internaţionale. Bobeică a fost luptător DIAS în ministerul român de Interne. Cătălin Berenghi a fost luptător în Legiunea Străină și a participat la 4 războaie, fiind Specialist genist (minaj, deminaj, manevrare explozibil) și distrugător de lunetiști. Berenghi este cel care a salvat de pe munte grupul prins în avalanșa în care au murit Geta Dor Popescu și Erik Gulacsi.
Cei doi luptători deveniți activiști civici, nemulțumiți de modul în care este arborat drapelul național pe unele instituții de învățământ au transmis o scrisoare Inspectorului Școlar General al Județului Dâmbovița, prof. Ion Sorin:

„Noi, Florin Cristian Bobeica si Catalin Ioan Berenghi, vrem sa va aducem la cunostinta ca la data de 27.10.2017 am luat la pas cateva institutii de invatamant scolar si prescolar, pentru a identifica care din institutii nu au arborat drapelul national, incalcand legea 75/1994 art.2 identificand urmatoarele aspecte:
– lipsa drapel – scoala Grigore Alexandrescu (care arata ca un penitenciar, un aspect exterior murdar)
– lipsa drapel – scoala Coresi
– lipsa drapel – scoala Smaranda Gheorghiu.

Gradinita nr.1, stiu nu tine de dumneavoastra, avea arborat, dar gresit arborat,
Liceul Enachita Vacarescu avea drapel, dar arborat in batjocora, gradinita nr.3 la fel, nu tine de dumneavoastra, nu avea drapel, scoala I.Al. Bratescu Voinesti avea drapel arborat dar gresit arborat.

Va rugam frumos pe aceasta cale, sa dati o circulara catre toate institutiile de invatamant sa arboreze drapelul conform legii 75/1994 art. 2, incepand de la catarg cu culoarea albastra.

Scopul actiunii noastre nu a fost de a denigra o persoana sau o institutie anume, ci doar de a trage un semnal de alarma, ca uitam cine suntem si in ce tara traim, uitam sa fim patrioti. S-a vrut doar a se trece la normalitate.

Anul viitor este centenarul Marii Uniri, iar noi avem steagurile rupte peste tot, in toate orasele Romaniei.

Dincolo de indatoririle impuse de cadrul legal in acest sens, aveti obligatia morala si civica, ca institutie de stat care functioneaza din banii cetatenilor romani, sa aparati si mentineti neintinate simbolurile care au o semnificatie raportate la identitatea si mandria nationala.
Iar daca legea nu e un motiv suficient, constiinta apartenentei nationale ar trebui sa fie!
Drapelul acestei tari nu poate fi impecabil doar atunci cand este „fluturat” in campanie politica!

Se incalca urmatoarele articole din legea 75/ 1994:

Art. 1. – Modelul drapelului României şi intensitatea culorilor acestuia sunt cele prevăzute în anexa nr. 1.
Drapelul României are formă dreptunghiulară. Lăţimea drapelului este egală cu 2/3 din lungimea acestuia, iar dimensiunile fâşiilor culorilor sunt egale.

Art. 6. – Drapelul României în bernă se arborează în zilele de doliu naţional, stabilite de Guvern.
Art. 7. – Drapelele altor state se pot arbora pe teritoriul României numai împreună cu drapelul naţional şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite cu respectarea prevederilor prezentei legi.
Art. 20. – Cetăţenii sunt datori să manifeste respect faţă de drapelul şi imnul naţional al României şi să nu comită nici un act prin care s-ar aduce ofensă acestora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.