Protest BIO

Început 2014-06-10
Sfârșit 2014-06-10
Conținut

 

 

 

Un bucurestean a gasit o forma inedita de protest fata de intarzierea lucrarilor la trotuarele Bulevardului Regina Elisabeta din Capitala: si-a facut o gradina cu legume, fructe si flori, chiar pe unul din trotuarele decopertate.
Catalin Berenghi si-a plantat in gradina amenajata in centrul Bucurestiului rosii, porumb, capsuni, menta si flori, arata Digi 24.
Cu toate ca gradina reprezinta o forma de protest, ea este admirata de toti trecatorii. Berenghi este insa nemultumit de neglijenta municipalitatii si a Administratiei Strazilor, trotuarele fiind de nefolosit de mult timp.
“Sunt nemultumit pentru ca Primaria Capitalei si Administratia Strazilor isi bat joc de noi. Au decopertat acum o luna si jumatate pe trotuarul acesta, pe partea celalata acum 2 luni jumatate”

Catalin-berenghi

Catalin-berenghi Catalin-berenghi

Grădina atât de admirată de trecători este însă o formă de protest.

„Sunt nemulțumit pentru că Primăria Capitalei și Administrația Străzilor îşi bat joc de noi. Au decopertat acum o lună şi jumătate pe trotuarul acesta, pe partea celalată acum 2 luni jumătate și vor termina de aranjat asta cine știe, peste vreo 2-3 luni, Până atunci am timp să se coacă porumbul, roșiile sunt în pârg. Am pus și mentă. Își bat joc de noi, trebuie să luăm măsuri. Atitudine civică”, spune Cătălin Berenghi.

Bucureştenii care locuiesc în clădirile din zonă spun că şantierul le creează mereu probleme. Cătălin Berenghi explică: „Suntem în centrul Bucureștiului. Săpămâna trecută nu am avut curent . De cinci ori ni s-a oprit curentul. Avem probleme cu canalizarea. Ni se înfundă canalizarea. Nu avem apă in centrul Bucureștiului. Este afectată rețeaua de internet”.

Reprezentanţii Administraţiei Străzilor recunosc că protestul tânărului este îndreptăţit.

„Administraţia Străzilor Bucureşti va sancţiona constructorul care execută lucrarea, pentru depăşirea termenului, prin aplicarea de penalităţi la plata facturii”, arată instituția.

Acum doi ani, Cătălin Berenghi a plantat flori şi copăcei într-un şanţ rămas după lucrări de reparaţii la o ţeavă, tot pe bulevardul Regina Elisabeta. A fost amendat, dat a contestat sancţiunile în instanţă şi a câştigat. La o zi după protestul său, şoseaua a fost reparată.