Inscripția Budapesta a fost remontată

Remontarea după o luptă in echipă, de aproape 4 ani, a bazoreliefului ” BUDAPESTA ” pe Arcul de Triumf, după 66 de ani de când acesta a fost distrus de grupurile bolsevice;

Proiect dus pană la capat

Finalizat pe 4 august 2015, chiar în ziua în care românii sărbătoresc eliberarea Budapestei, basorelieful cu numele capitalei Ungariei a fost montat ieri, 18 august, pe Arcul de Triumf. Felicitări restauratorilor!

Iată informaţiile despre acest act istoric, aşa cum au fost transmise de cunoscutul activist Dan Tanasă:

Inscripția ”Budapesta” a fost reamplasată azi pe Arcul de Triumf din București. Lucrările de restaurare ale monumentului vor dura până în octombrie.

Dupa aproape 4 ani de lupte interminabile, sute de memorii, audiente la diversi ministrii si secretari de stat, primari, directori ai diferitelor departamente. AZI LUPTA MEA, A NOASTRA A LUAT SFARSIT, AM REUSIT, INSCRIPTIA “BUDAPESTA” A FOST REMONTATA ACOLO UNDE ÎI ERA LOCUL.

Restaurara monumentului

Inscripția ”Budapesta” a fost reamplasată azi pe Arcul de Triumf din București în cadrul lucrărilor de restaurare ale monumentului. Informația a fost făcută publică azi de Cătălin Berenghi, un bucureștean care s-a implicat activ în reamplasarea acestei inscripții la locul cuvenit.

Monumentul a fost construit în perioada 1921-1922. Varianta oficială a dispariției inscripției ”Budapesta” de pe monumentul care comemorează victoria României în Primul Război Mondial este aceea că aceasta a fost îndepărtată în anii ’50.

Reamplasarea inscripției ”Budapesta” pe Arcul de Triumf din București este un act istoric ce are loc la 96 de ani de la ocuparea Budapestei de către Armata Română sub comanda generalului Gheorghe Mărdărescu.

Personal m-am implicat și eu în acest subiect atât cât am putut.

Felicitări şi mulţumiri!

Felicitari AS Nick de Teodoreanu, CENTRUL ORTODOX FILOCALIA – FILOCALIA ORTHODOX CENTER, Dan Tanasa, Victor Roncea,George Roncea , Felix Roncea, Mihai Tociu , Catalin Ioan Berenghi, Catalin Berenghi, Daniel Roxin, Rapcea Mihai, Radu Boroianu , Liga veteranilor!!!!